عدس ریز قهوه ای که اکثر مردم جهان امروز مقادیر ناکافی سبزیجات، به ویژه محصولات مغذی قوی، مانند سبزیهای برگدار را مصرف میکنند، اما این امر در مشکلات مختلفی ظاهر میشود. در کشورهای در حال توسعه، بزرگترین مشکل سوء تغذیه ریز مغذی ها است. در کشورهای غربی، چالش اصلی چاقی است، اما سوء تغذیه با ریز مغذی ها نیز وجود دارد .
دو محصولی که میتوانند برای رفع چاقی و مشکلات سوء تغذیه با ریزمغذیها که در سراسر جهان دیده میشود جفت شوند، عدس و کلم پیچ هستند عدس انواع مختلفی از مواد مغذی ضروری را برای رژیم غذایی افراد فراهم می کند که حاوی سطوح بالایی از پروتئین (30-20٪)، مواد معدنی (2٪ تا 5٪)، ویتامین ها (فولات ها) و کربوهیدرات های پری بیوتیک است.
عدس ریز به دلیل مزایای سلامتی متعدد، عملکرد بالا و مزایای نیتروژن در سیستمهای غذایی، کاندیدای مفیدی برای تلاشهای غنیسازی زیستی ریز مغذیها است. با این حال، تلاشهای تحقیقاتی تقویت زیستی در حال حاضر محدود به محصولات منتخب است.
اگرچه تحقیقات بر روی عدس و همچنین سایر حبوبات انجام شده است، اما بهبود مستمر این محصول می تواند نه تنها برای سوء تغذیه با ریز مغذی ها بلکه در کاهش چاقی نیز بسیار تاثیرگذار باشد.
از سوی دیگر، کلم پیچ را می توان به صورت خام یا پخته مصرف کرد و یکی از قدیمی ترین گیاهان کلم مانند است که منشأ آن از منطقه مدیترانه شرقی است. کلم پیچ اخیراً به دلیل مشخصات مواد مغذی خود مورد توجه بخش های بهداشتی و تغذیه قرار گرفته است. فولات ها، کاروتنوئیدها و کربوهیدرات های پری بیوتیک.
عدس ریز ، کلم پیچ در فهرست سالم ترین غذاها قرار می گیرد یا به عنوان غذای شام نیز شناخته می شود کلم در یک مطالعه مراکز کنترل بیماری رتبه 15 را به خود اختصاص داد و 47 میوه و سبزی “نیروگاهی” را رتبه بندی کرد (یک وعده تامین کننده ≥10٪ از 17 ماده مغذی ضروری؛ که به شدت با کاهش خطر بیماری قلبی و سایر بیماری های غیرواگیر مرتبط است.
بنابراین، هدف این مقاله مروری بررسی پتانسیل عدس و کلم پیچ به عنوان غذاهای کامل مغذی برای کاهش سوءتغذیه، میزان چاقی و مرگ و میر ناشی از بیماری مزمن و ارائه پیشنهاداتی برای کار آینده در این زمینه است سوء تغذیه ریز مغذی ها یک مسئله جهانی است.
عدس سبز فله برای مقابله با گرسنگی در کشورهای در حال توسعه، تلاشهای گذشته محصولات غلات پرمحصول قابل عرضه و بهبود یافته را که دارای ریزمغذیهای ضروری پایینی هستند، فراهم کرده است. در واقع، سرانه غذای تولید شده در سال 2011 از 2800 کیلو کالری در روز فراتر رفت این غذا بیش از اندازه کافی برای برآوردن نیازهای کالری جهان بر اساس سرانه است. متأسفانه توزیع غذا نابرابر است و میلیاردها نفر را بدون کالری کافی برای برآورده کردن نیازهای روزانه باقی می گذارد.پ
- منابع:
- تبلیغات: