خیار گلخانه ای ورامین یک محصول سبزی مهم در سراسر جهان است . این گیاهی است که به طور گسترده در خانواده کدوهای Cucurbitaceae کشت می شود.
میوه خیار تقریباً استوانه ای شکل، کشیده و ممکن است به طول 60 سانتی متر و قطر 10 سانتی متر باشد.
داشتن دانه محصور و رشد از گل.دانه های خیار دارای خواصی شبیه به کدو تنبل (Cucurbita Pepo L.) هستند که به طور مشخص ادرار آور هستند، اما عمدتاً به عنوان یک اسید بسیار کارآمد استفاده می شوند و می توانند به عنوان یک ماده استفراغ کننده استفاده شوند.
دانه های داخلی خیار سرشار از اکسین هستند و بین دانه ها و افزایش وزن رابطه قوی و مثبتی وجود دارد. لازم به ذکر است که این همبستگی بین دانه و وزن میوه در همه انواع میوه ها رایج نیست، به عنوان مثال در انار این همبستگی وجود ندارد.
محتوای مس دانه های خیار به تحریک فرآیند انتقال عصبی کمک می کند که به نوبه خود هماهنگی کلی مغز را بهبود می بخشد. دانه های خیار به پیشگیری از تعدادی از مشکلات گوارشی مانند اسیدیته، زخم معده، ورم معده، سوء هاضمه کمک می کند.
خواص فیزیکی، مکانیکی و شیمیایی مواد بذری با ارزش کشاورزی، تغذیه ای و صنعتی در طراحی تجهیزات برای برداشت، حمل و نقل، ذخیره سازی، فرآوری، تمیز کردن، پوست کندن و آسیاب اهمیت دارد.
چگالی حجیم و واقعی نشان دهنده معیارهای وزن دانه ها یا دانه ها در واحد حجم است، در حالی که زاویه استراحت نقش اصلی را در طراحی تجهیزات برای جریان جامد و ذخیره سازی دارد.
دانش در مورد خواص اصطکاکی در طراحی ماشین آلات موثر در بسته بندی ارزشمند است. خواص فیزیکی و مکانیکی بذر انواع حبوبات مانند نخود، لوبیا چشم بلبلی و باقلا مورد مطالعه قرار گرفته است .
امروزه برای انجام چنین اندازه گیری هایی بیشتر از روش های تحلیل تصویر استفاده می شود. بینایی کامپیوتری یکی از این روشهای غیرمخرب است که شامل تجزیه و تحلیل تصویر و عملیات پردازش تصویر در صنایع کشاورزی و غذایی مانند طبقهبندی خودکار بیماریهای پنبه بر اساس ویژگی استخراج علائم برگی از تصاویر دیجیتال است .